A Rapallo il primo locale d’Italia con i camerieri robot
#Italia Insieme ai camerieri in carne ed ossa ci saranno i robot: l'idea è venuta al proprietario del Gran Caffè Rapallo, locale storico frequentato da Montale e Hemingway. "Non verrà licenziato nessuno", assicura l'imprenditore
Gran Caffè Rapallo, il primo ristorante d’Italia dove a servire i clienti saranno i camerieri robot. Nel locale dove amavano bere Ernest Hemingway ed Eugenio Montale ora serviranno due robot. Qui, ai camerieri umani si uniranno quelli super tecnologici. Come riportato da TgCom, il proprietario Gabriele Hu, che ha avuto l’idea, assicura che nessun dipendente verrà licenziato. I due “Xiao Ai”, che in italiano significa “Piccoli Amori”, prenderanno le comande e porteranno su un vassoio le portate ai clienti.
I due robot fabbricati in Cina hanno sensori per fermarsi se c’è un oggetto o una persona davanti a loro, camminano attraverso un percorso programmato grazie a un binario adesivo, sono anche sensibili e sanno scherzare. “Saranno più una curiosità”, spiega Gabriele Hu, che ha annunciato che il giorno 8 maggio saranno operativi, giorno fortunato in Cina. “Nel mio Paese – ha spiegato il proprietario -. la robotica è già realtà fra cucine e ristoranti. Qui abbiamo deciso di iniziare così, per dare un’attrattiva in più”.
© RIPRODUZIONE RISERVATA
Su porcheddu sardu cheret diventare IGP: naschet sa delegassione po poderare custa eccellentzia
Si est custituida in su notaju sa Delegassione po Poderare sa naschida de sa IGP porcheddu de Sardigna, e si est assemidada in manera uffitziale sa Delegassione Iscentifica, chi in sa prima assortida, fatta in Macumere, in s’agentzia de Contas, su 15 de Abrile, at tribagliadu po approntare, medas puntos de su regolamentu de produssione de custa saporitesa totta sarda.
S’intentu, preparare sos documentos chi serbint de presentare a sa Commissione Europea po alcansare su riconnoschimentu de s’arrennomini IGP e faghere naschere una delegassione chi tenzat commente faina printzipale cussa de creare un’unione de sos pastores, masellajos e sos trasformadores de s’eccellentzia sarda, chi potant ordiminzare una filera e dare unu fentomu balidu a su mercadu, po tottu cussu chi appartennet sas fases de pesadura e de trassa de sos porcheddos chi teppent andare a su mercadu.
A sa mattessi manera,bardare sa produsssione locale sarda dae su periculu de battire importassiones chentza controllu perunu, e duncas tutelare s’issida de su prodottu. Unu arminzu balidu puru po sos consumadores, chi ant podere tennere unu trattadore chi potat garantire supra su rispettu de unu regolamentu de produssione. Fases importantes meda, cussas de sa naschida de sas duas delegassiones.
Importante meda at essere sa retza de sos sardos in Italia e in su mundu: su motivu de sa presentzia in sa delegassione de Bustianinu Mossa, presidente de sa Fasi, sa retza de sos corriglios sardos in Italia.”Sos emigrados” si dant itte faghere in cust’intentu commente consumadores,sustenidores,ambasciadores, narat Mossa. Semus 2,5 miliones sos sardos fora de sa Sardigna, ispartinados in tottu su mundu.
Solu in Italia sa Fasi contat casi 30.000 iscrittos, in 68 delegassiones presentes in 12 regiones de s’Italia. Sa pius a mesudie est Ciampino. Su tzentru e su norti de s’Italia sunt su puntu de arribu menzus de operajos, pastores,sordados e istudiantes ligados in manera chi non si podet isligare dae sa cultura sarda chi prima de tottu est sa cosa de mandigare. Esist commente una venerassione de su porcheddu. E difattis partizas sunt sas initziativas chi tenent commente base custu prodottu pittitteri.
Tenimos po custu un’istruttura de negossiu de produttos de calidade funguda, a sa cale si diritzant sos sardos emigrados.
Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna — IMPRENTAS 2023-2024. LR 22/2018, art. 22
© RIPRODUZIONE RISERVATA