Cannonau: su binu zovanu e modernu chi abbaidat a su tempus benidore

Su Cannonau, figura de su connottu de su binu de sa Sardigna, si preparat a si contare sutta una lughe nova, abbratzande s’annoamentu e sos inclinos de oe. Gratzias a unu progettu favoressidu dae Sardigna Chertas impare cun s’Universidade IULM
Su Cannonau, figura de su connottu de su binu de sa Sardigna, si preparat a si contare sutta una lughe nova, abbratzande s’annoamentu e sos inclinos de oe. Gratzias a unu progettu favoressidu dae Sardigna Chertas impare cun s’Universidade IULM de Milano e Assoenologi Sardigna, custu binu ruju tzelebre si proponnet de conchistare puru sas ingendras novas cun su claim: “Cannonau: su binu zovanu”.
S’initziativa tenet s’intentu de istudiare su Cannonau in tottu sos trattos suos, dae cussos de su gustu a cussos ligados a s’immagine sua, iscumbattande mezzos de comunicatzione e de posissionamentu in su mercadu novos.
Mariano Murru at evidentziadu s’importantzia de unu limbazu de su tempus chi semus bivinde po faghere connoschere su Cannonau supra sos social media e intre sos zovanos mannos, evidentziande comente in Sardigna bi siat ancora meda tribagliu de faghere in sa comunicatzione moderna.
Su progettu s’isfroscat in duas fases printzipales. Sa prima, chi ponet impare consumadores, istudiantes e impresas chi faghent binu, si cuncentrat supra s’analisi de su trend de consumu e de sas preferentzias de sapore, cun d’una attentzione particulare supra sos zovanos mannos.
Po mesu de tennicas de su connottu de su Marketing, intervistas e istrumentos novos comente su neuro-marketing, ant essere medidos in manera iscientifica sos puntos de attiramentu de su Cannonau, dande datos pretziados meda po orientare sa produssione a sas esigentzias de sas ingendras novas.
Sa secunda fase si bortat a sa comunicassione de su tempus de oe, puntande a affortigare sa presentzia de su Cannonau supra sos canales digitales e faghindelu connoschere cun sa limba chi andet bene a unu pubbricu pius zovanu.Custu coladorzu est de fundamentu po favoressere unu consumu sciente e responsabbile,addia chi po assebestare irbirgos chi serbant po mezzorare sa posissione de su prodottu in su mercadu.
Su Cannonau, cun s’arranzu suo, si prestat po assulenare gustos divressos e a essere appretziadu in paritzas occasiones. Dae s’ispumante a sos modernos arrosados, dae sos rujos zovanos e fruttados a sos binos pius
fortes e riservas, fintzas a sos “passitos” e fortalessidos, su tzelebre ruju sardu podet rispondere a medas esigentzias e preferentzias.
Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna — IMPRENTAS 2023-2024. LR 22/2018, art. 22

© RIPRODUZIONE RISERVATA