Sos culurgiones de unu ristorante sardu, seberados po sos menzus 25 prattos de pasta italiana dae su NYT

Custos culurgiones particulares sunt bistados assebertados e appretziados in su ristorante Hotel Ispinigoli de Durgale.
Su New York Times at cumpiladu una lista de sos 25 prattos de pasta chi non si podet faghere a mancu de assazzare in Italia, apparande unu viaggiu in sa coghina chi rugat sa penisula intrea, incluidinde puru sa Sardigna. In mesu de sas saboridesas seberadas, si marcant sos tzelebres culurgiones, chi espressant sa traditzione sarda.
Custos culurgiones particulares sunt bistados assebertados e appretziados in su ristorante Hotel Ispinigoli de Durgale.
Su giornale famadu, presentat s’Hotel Ristorante Ispinigoli, commente unu logu galanosu, abbertu dae Aprile a Santuaini, chi serbit prattos de sa traditzione sarda torrados a faghere. S’Hotel, godit de una vista chi che bogat s’alenu supra binzas, arbules de olia e de frutta chi che andant a banda de su Golfu de Orosei, chi est in sa costera orientale de sa Sardigna.
Sos culurgiones sunt fattos cun pasta frisca prena de patata, casu, azu e menta, serrados cun d’una cosidura distinta a pittiche chi ammentat sas ispigas de su ranu. Naschidos in s’Ozzastra, chi si acciappat a casi 90 minutos de macchina pius in bassu de Durgale, custos culurgiones ant sos limides de sa localidade po divennere unu prattu appretziadu in tottu s’isula. Bell’e chi, sa retzetta pottat cambiare de pagu dae coghineri a coghineri, manteninde vivu su connottu e sa diversidade de sa coghina.
In s’Hotel Ristorante Ispinigoli, sos culurgiones sunt preparados dae su coghineri Giovanni Cossu e dae s’isquadra sua, in mesu de sa cale bi est su coghineri Gian Nicola Mula. Custa coghina de medas ingendras a condussione de famiglia at seberadu de presentare sos culurgiones in manera nova: imbetzes de los cundire cun sa bagna de prumatta rustica, los serbint cun d’una cugliera de bagna e casu de erbeghe rattadu. Po accumpanzare custu prattu, s’indittat su binu de sa chentina Tani Taerra Vermentino de Gaddura 2022, unu accropamentu chi evidentziat sos sabores de sa coghina sarda.
Fintzas su coghineri e mere de su Ristorante Redzora de New York at laudadu su Ristorante Hotel Ispinigoli. At evidentziadu commente su ristorante, chi est guvernadu dae sa mattessi famiglia dae tres ingendras, apparet una de sas menzus vistas de sa Sardigna e una coghina chi acconziminat connottu e novidade.
Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna — IMPRENTAS 2023-2024. LR 22/2018, art. 22

© RIPRODUZIONE RISERVATA