Sa Sardigna interprete in Tokyo: su sutzessu de su Foodex Japan.
Sa Sardigna at brilladu comente interprete a su Foodex Japan, una de sas Mustras internatzionales pius de archida dedicadas a su campu de sa laurantza, chi est bistada fatta in Tokyo. S’abbenimentu at bidu sa partetzipassione de otto dittas sardas, chi ant mustradu cun braga su menzus de sas eccellentzias de sa coghina de s’isula.
Sa presentzia italiana in Giappone est de signifficu, ma bi est ancora unu margine mannu de creschida. S’Italia, difatis, occupat in custu momento su logu numeru bindighi in sa lista de sos fornidores de su mercadu giapponesu, e custu mustrat un’occasione de ispartimentu. In mesu de sos produttos presentados in su mentre de sa Mustra, sutzessu meda at tentu su berbeghinu sardu.
Addià de evidentziare sa calidade de sos produttos fattos cun su casu e de cussu chi si mandigat in Sardigna, sa partzetipassione a su Foodex Japan est bistada un’occasione importante po faghere connoschere sa figura de sa Sardigna a 360 grados. S’isula, difatis, no est solu connotta po sa cosa de mandigare, ma puru po sas bistas chi che bogant s’alenu, istoria de seculos e cultura. Su pubbricu giapponesu at mustradu interesse mannu po sa ricchesa de su patrimoniu, de sa nadura e istoricu sardu, riconnoschinde in s’isula unu puntu de arrivu chi meresset de essere baloritzada fintzas dae su puntu de bista turisticu.
In manera dislinda, sunt bistados premiados duos produttos de eccellentzia de s’istorica ditta sarda: su berbeghinu Juncu Pitticcu, giai premiadu in su 2024, est bistadu cunfirmadu intre sos 10 menzus berbeghinos friscos de Italia. Su berbeghinu Cardureu, fattu cun cazu de sas mattas, at retzidu un’aterru riconnoschimentu de archida, pustis de aere giai alcansadu sa medalla Super Gold a livellu de su mundu.
S’esperientzia a su Foodex Japan, duncas, si est iscopiada unu sutzessu sutta de medas puntos de bista: at permittidu a sas dittas sardas de
affortigare sa presentzia insoro in su mercadu asiaticu, de faghere connoschere sa genuinidade de sos produttos insoro e de affortigare su ligamene intre cosa de mandigare, cultura e iscrocca.
Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna — IMPRENTAS 2024-2025. LR 22/2018, art. 22
© RIPRODUZIONE RISERVATA