Site icon www.vistanet.it

Fintzas s’Alighera in s’istajone noa de 4 Ristoranti de su coghineri Alessandro Borghese

Galu de iscoviare sa data acanta at a èssere trasmìtida sa pintada dedicada a sa Sardigna. S’istajone noa est in direta sa domìniga sero a sas oras 21.30 in Sky Uno.

S’ ispetàculu televisvu de Sky “4 Ristoranti”, famadu meda a livellu natzionale e copiadu peri dae àteras natziones, faghet torra tapa in Sardigna.

In s’editzione noa, registrada s’istiu coladu e in direta a cumentzare dae domìniga colada b’at fintzas una puntada totu dedicada a 4 ristoreantes de sa Sardigna.

Su coghineri famadu Alessandro Borghese est andadu a s’iscoberta de S’Alighera, sa perla “catalana” de su nord de sa Sardigna.

Nautilus, Movida, Fronte Mare e Musciora: custos sunt sos bator ristorantes chi ant a cumpètere tra issos in sa tapa sarda noa de s’ispetàculu televisivu famadu meda. Galu non s’ischit sa die chi a èssere trasmìtida sa puntada. S’istajone noa est in direta sa domìniga sero a sas oras 21.30 in su canale  Sky Uno.

Comente semper, fintzas custa istajone su programma s’istruturat in puntadas in ue bator ristoradores si disafiant pro istabilire chie intre de issos est su mègius in una determinada categoria. Ogni ristoradore cumbidat sos àteros tres chi, acumpangiados dae su coghineri Borghese, cummentant e votant cun unu puntègiu dae 0 a 10 sas categorias de su disafiu: ambientazione, menu, servìtziu, contu de su ristorante chi los acasàgiat. S’esitu at a bènnere espressadu a pustis de àere esaminadu su locale, sas portatas ofertas in menù, su servìtziu de su gestore e su personale de sala e a pustis de àere retzidu su contu. De calicuna istajone, s’est agiunta sa categoria Special, chi càmbiat de puntada in puntada: totus e bator sos isfidantes, difatis, s’ant a dèvere cunfrontare subra de unu matessi pratu, protagonista de cudda puntada. Pro sos cuncurrentes de 4 Ristorantei rapresentat una dificultade in prus in sa gara, ma fintzas una possibilidade pro intrare a sas gràtzias de su giùighe supremu, su coghineri Alessandro Borghese, e otènnere unu bonus in su puntègiu finale. In pàliu pro su binchidore de cada puntada, su tìtulu bramadu meda de mègius ristorante e unu contributu econòmicu de investire in sa faina pròpia.

Comente  traditzione, ogni pastu est pretzèdidu dae s’ispetzione de su coghineri Borghese de sa coghina de su ristorante. Totu benit osservadu a sa minuda, pro un’anàlisi chi sighit posca fintzas durante su pastu, cuntzentrende·si subra de su personale de sala, postu a sa proa pro su servìtziu a sa mesa, descritzione de su pratu e de su binu. Petzi a sa fine s’iscoberit sa detzisione de su coghineri, chi cun sos votos suos podet cunfirmare o «bortare totu sa classìfica». Su binchidore at a èssere cussu chi at a àere otentu su nùmeru majore de puntos. Su monteprèmios in pàliu est su tìtulu de mègius ristorante de sa localidade protagonista de sa puntada, paris cun unu contributu econòmicu de investire in su locale.

Totu sos ristorantes chi partètzipant a su programa sunt identificàbiles cun su bollinu de “4 Ristoranti” espostu a s’esternu, una rete de locales testados dae chie nde cumprendet: sos ristoratori etotu.

 

 “Progetto finanziato con l’Avviso Pubblico IMPRENTAS annualità 2021-2022”

Exit mobile version