Site icon www.vistanet.it

“Lampus” e su “Gin de sa nannai”: sa rivoluzione sarda in sa mesa

Bellas novas in is mesas italianas.

Semus chistionendu de su gin prodùidu in Sardigna, chi sunt istadus amostados in sa Fiera de Milanu a Rho.

Bellos imbentos, prodotos innovativos, nàschidos in s’emergèntzia sanitària e cun una furriada importante pro sa sostenibilidade  e sunt destinados a rivolutzionare s’alimentatzione de is italianos.

Un esempiu est cusu chi at fatu Frediano Mura de Sàdili, delegadu regionale de Coldiretti Giovani Impresa Sardegna. At imbentadu unu produtu ùnicu in su gènere suo, su primu gin ‘elètricu’ a su mundu, chi resesset a provocare piticas iscàrrigas in su paladu de chie lu buffat.

Mura cun su gin Lampus at bintu s’Oscar green regionale 2019 e est istadu seletzionadu pro sas finales natzionales in Roma. Gràtzias a sa resèssida e visibilidade otenta, at posca partetzipadu a sa tapa sarda de su programa televisivu itinerante “Dinner Club”, cun su chef Cracco e Diego Abbatantuono.

No est de mancu su “Gin de sa  nannai” a sa Pompia, bevanda chi est nàschidu gràtias a sa collaboratzione intre su massaju giòvanu, Ivano Fodde, 27 annos de Budune, cun sa distilleria Cillario e Marazzi. Est unu gin ùnicu, chi avalorat sa Pompia, s’agrùmene sardu tra sos prus raros in su mundu, de su pigiolu nuscosu e raspinosu, destinadu a unu target giòvanu, gràtzias a s’impreu suo pro retzetas gourmet.

S’originale gin, su Louis gin (su nùmene est unu donu a sa mannai de Fodde, chi dd’at fatu amare su sartu e connòschere ònnia ispétzia de fragu o nuscu de sa Sardigna) s’annu coladu at bintu s’Oscar green regionale de Coldiretti e est arribbadu a sas finales natzionales cunfrontendesì cun sas mègius propostas italianas.

Custos sunt prodotos chi sunt fàghendu onore a sa regione nostra e semus seguros chi amus a intendere in su tempus benente àteras novas bonas pro custos gin.

Attività realizzata col contributo della Regione Sardegna – IMPRENTAS 2020-2021. LR 22/2018, art. 22

Exit mobile version